Waardevermeerdering woning

Een energiezuinige woning met een A of B label zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning. Uw woning kan afhankelijk van het energielabel duizenden euro´s meer waard worden. Naast dat u bespaart op de gebruikslasten van uw woning, investeert u dus ook in uw eigen kapitaal. Fastlabel neemt zoveel mogelijk werk voor u uit handen. Wij voorzien u van advies, over welke maatregelen u het beste kan treffen en zorgen voor de uitvoer van deze maatregelen.

Waardevermeerdering woning

Onderzoek door tias, laat zien dat de huisprijs per vierkante meter toeneemt bij woningen met een A of B label. Een energiezuinige woning heeft lagere gebruikslasten voor een (toekomstige) bewoner, waardoor de waarde stijgt. Een A label kan een waardevermeerdering opleveren van €12,000, terwijl een woning met een G label juist tot €13,000 minder kan opleveren.

Sneller huis verkopen

Een andere indicatie van waardevermeerdering is dat duurzame huizen sneller verkopen. Hoe beter het label hoe korter de verkooptijd en vice versa. Een woning met een A label verkoopt 70 dagen korter dan gemiddeld. Deze cijfers zijn gebaseerd op 27.000 woningtransacties van makelaars branchevereniging NVM.

Voorbeelden waardeverhogende maatregelen

Het verbouwen van een keuken of badkamer zorgt slechts voor een beperkte waardeverhoging, iedereen heeft namelijk een eigen smaak. Een dure nieuwe dure badkamer kan door nieuwe bewoners worden vervangen als deze hun niet bevalt. Energiebesparende maatregelen zijn niet smaakgebonden en zijn dus meer waardevast. Een voor de hand liggend voorbeeld zijn zonnepanelen. Consumenten schatten een woning met zonnepanelen ca. €5000,- hoger in dan een woning zonder zonnepanelen. Betere isolatie, denk bijvoorbeeld aan dubbel glas of spouwmuurisolatie geeft eenzelfde beeld. Een waardevermeerdering van 75 tot 100 procent van de geïnvesteerde kosten kan hiermee worden bereikt.

Hoe helpt Fastlabel u?

Wanneer u besloten hebt om de waarde en het energielabel van uw woning te verhogen, is het voor veel mensen vaak lastig om een keuze te maken tussen de vele mogelijkheden die er zijn en in welke mate deze toegepast moeten worden. Fastlabel maakt een uitgebreide scan van uw woning door middel van een energie-index en geeft aan de hand van uw wensen en budget een passende oplossing.