FEH lening

Voor verhuurders van woningen die een hoge ambitie hebben om hun bestaande woningbestand te verduurzamen, heeft de regering de FEH lening beschikbaar gesteld. Dit is een lening met een lage rente (vanaf 0,5%) bedoeld voor woningcorporaties of andere verhuurders. Fastlabel helpt u bij de aanvraag van deze lening en geeft advies voor de toe te passen maatregelen.

Duurzaam advies woning
Wat is een FEH lening?

Deze lening, met name gericht op woningbouwcorporaties kan worden gebruikt om maximaal 25% van de projectkosten te vergoeden. Het resterende bedrag moet worden aangevuld met eigen kapitaal of via andere financierders. In tegenstelling tot de STEP subsidie is de huurprijs niet van belang om in aanmerking te komen voor deze lening. Bovendien is als eis gesteld dat er een aanvraag wordt gedaan voor minimaal 5 woningen door een rechtspersoon. Een verhuurder met een eenmanszaak mag dus helaas geen aanspraak doen op deze lening. De looptijd van de lening is 15 jaar.

Om in aanmerking te komen voor de lening, moet een bepaalde daling in energie-index worden bereikt. Deze daling wordt gemeten aan de hand van de energie-index. Een energie-index is een nauwkeurige berekening van de energieprestatie van een gebouw. Er gelden andere voorwaarden voor woningbouwcorporaties dan voor andere verhuurders. Hieronder ziet u waar u als verhuurder aan moet voldoen om voor deze lening in aanmerking te komen.

Soort verhuurderHuidige Energie-indexToekomstige Energie-index
Woningcorporatie woningen onder liberalisatiegrens≥ 1,81
≥ 1,41
≤ 0,80
≤ 0,60
Woningcorporatie woningen boven liberalisatiegrens≥ 1,81
≥ 1,41
≥ 1,21
≤ 1,20
≤ 0,80
≤ 0,60
Overige verhuurders ongeacht liberalisatiegrens≥ 1,81
≥ 1,41
≥ 1,21
≤ 1,20
≤ 0,80
≤ 0,60
Voorwaarden FEH lening

Per woning kan maximaal  een bedrag van €15.000 worden geleend. Het totale leenbedrag moet minstens € 75.000,- bedragen. Zoals hierboven vermeld moet een aanvraag bestaan uit minstens 5 woningen. U kunt meerdere aanvragen indienen, maar u kunt voor een woning slechts 1 keer een lening aanvragen. In  totaal komt u als verhuurder in aanmerking voor een lening van 8 miljoen.

Hoe helpen we bij uw aanvraag?

Er komen veel administratieve zaken kijken bij het aanvragen van de FEH. Ook moet er gekeken worden naar duurzame maatregelen die het beste aansluiten bij uw woningbestand op basis van uw wensen. Ten slotte zullen er afspraken gemaakt moeten worden met uitvoerende partijen, zoals installateurs. Wij nemen deze taken waar mogelijk uit handen. Klik op de knop hieronder om meer informatie aan te vragen of neem contact met ons op.